کباب بادمجان
این کباب بادمجان که متعلق به خطه ی گیلان است، کله کباب نام دارد. در دستور این غذا تغییراتی داده شده که می توان از آن به عنوان یک پیش غذای سالم و سبک استفاده کرد. بادمجان سرخ نشده انرژی زیادی تولید نمی کند، ولی شامل مواد معدنی زیادی نظیر پتاسیم و منیزیم، مس و ویتامین های B1 و B2 و اسید فولیک است؛ بنابراین برای بیماران مبتلا به دیابت و کسانی که دچار نقرس هستند مفید است.
برای مطالعه در مورد خواص بادمجان اینجا کلیک کنید.
کبابی یا آب پز بادمجان اغلب در رژیم های لاغری مورد استفاده قرار می گیرد. در دستور تهیه این غذا علاوه بر بادمجان کبابی از گردو که منبعی عالی از انرژی، مواد مغذی، مواد معدنی، آنتی اکسیدان و ویتامین ها می باشد؛ استفاده شده و همچنین سیر، این ماده غذایی جادویی که از شما در مقابل بیماری های قلبی، سرطان و عفونت ها محافظت می کند. آب انار نیز خون ساز است و خون را تصفیه می کند. در آخر روغن زیتون که ضد درد طبیعی است و همچنین مفید برای مغز، پیشگیری از پوکی استخوان و باعث دفع راحت و مقابله با فشار خون بالا می باشد.
مواد لازم
بادمجان نسبتا درشت —–> 4 عدد
آب انار ترش —–> 1 استکان
مغز گردوی آسیاب شده —–> 100 گرم
سیر درشت —–> 5 حبه
نمک —–> به مقدار لازم
روغن زیتون —–> نصف استکان
پونه ی کوهی —–> 1 قاشق مربا خوری
آب —–> نصف لیوان
طرز تهیه
بادمجان ها را شسته دم آنها را جدا کنید، روی منقل گازی قرار دهید تا خوب کبابی شود. پس از خنک شدن، آنها را پوست بگیرید و در ظرف لعابی بریزید سپس سیرها را رنده کنید و آب و آب انار ترش را به آن اضافه کنید و در آخر، مغز گردوی آسیاب شده، نمک و روغن زیتون را به غذا افزوده، روی اجاق بگذارید تا با حرارت ملایم جا بیفتد. حالا می توانید با گوشت کوب آن را بکوبید تا کش بیاید. بعد از 5 دقیقه غذا آماده است.
نکات لازم در مورد طبخ بادمجان
بادمجان های قلمی و بدون تخم را انتخاب کنید که پوست آن ها مشکی و براق باشد. از بادمجان های قلمی برای خورش ها و خوراک ها و از بادمجان های درشت برای تهیه ی میرزا قاسمی و انواع کباب بادمجان می توان استفاده کرد. بعد از پوست کندن بادمجان ها، بهتر است آن ها را بسته به نوع غذا، از طول یا عرض خرد کنید و به مدت 20 تا 30 دقیقه در آب نمک قرار دهید تا مواد زاید آن، یعنی "سولانین" خارج شود، سپس، آن ها را شسته، استفاده کنید.
برگرفته از کتاب های هنر آشپزی و ارمغان تندرستی.
اولین دیدگاه را ثبت کنید