نقد و بررسی
روغن بذر کتان 60 عددیمصریان باستان هزاران سال پیش به کشت و پرورش کتان مبادرت می ورزیدند و امروزه این گیاه در مناطق وسیعی از اروپا و آسیا کشت می گردد. روغن کتان قرن هاست که به دلیل تاثیر آن بر سلامت قلب و عروق مصرف می گردد. دانه کتان به صورت خوراکی به عنوان ملین، ضد سـرطان، مـوثر در درمان سنـدرم روده تحـریک پـذیر "IBS" و آرتریت روماتوئید مصرف می شود. استفاده از روغن کتان به صورت موضعی در رفع تحریکات جلدی و التهابات پوستی نظیر اگزما موثر است. همچنین این روغن درگذشته به عنوان ضد سرفه، موثر در درمان زخم معده و روده و التهاب مثانه استفاده می شده است. روغن کتان مهم ترین منبع گیاهی امگا 3 بوده و سرشار از اسید آلفا لینولنیک "ALA" است. همچنین دانه کتان مهم ترین منبع گیاهی لیگنانهاست که سبب کاهش احتمال بروز سرطان سینه می شوند. به همین دلیل امروزه دانه کتان به عنوان یک ترکیب (غذا دارو) "Nutraceutic" در فروشگاه های کشورهای آمریکایی و اروپایی عرضه می گردد.
مکانیسم اثر: روغن کتان منبع بسیار غنی از اسیدهای چرب امگا 3 بوده و می تواند برای مصارف زیر مورد استفاده قرار گیرد: – محافظت کننده سیستم قلبی عروقی اسیدهای چرب امگا 3 یکی از مهم ترین ترکیبات موثر در کاهش"LDL" خون می باشند. اسید های چرب امگا 3 موجود در روغن کتان قادرند از تجمع پلاکتها از طریق کاهش تولید ترمبوکسان A2 که از عوامل ایجاد بیماری تصلب شرایین (آرترواسکلروز) هستند، جلوگیری نمایند.
– اثرات ضد التهابی ترکیـبات روغـن کـتان از تولـید" Cytokine TNF-b" و "Interleukin 1-a"جلوگیـری می نـماید، از ایـن رو می توان از این فرآورده به عنوان مکمل در درمان بیماری روماتیسم نیز استفاده نمود.
0دیدگاه