خوراک نخودک

دکتر پگاه فلاح کهن
19 مهر, 1403
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه

این غذا ارزش غذایی فوق العاده ای دارد و برای سلامتی و تنظیم هورمون های بدن بسیار مفید است. نخود موجود در این غذا منبع پروتئین و سرشار از آهن و مواد معدنی و آنتی اکسیدان می باشد. همچنین سرشار از فیبر است و به کاهش وزن کمک می‌کند. نخود طبع سردی دارد به همین دلیل از زیره‌ ی سیاه‌ که گرم‌ و خشک است برای متعادل کردن آن استفاده می کنیم؛ همچنین زیره ی سیاه باعث لاغری می شود و افزودن آن در این غذا از نفخ معده جلوگیری می کند.

 

مواد لازم (برای 3 – 4 نفر) 
نخود —–> 250 گرم 
گندم با پوست —–> 100 گرم 
پیاز متوسط —–> 1 عدد 
گوجه فرنگی —–> 2 عدد 
روغن هسته ی انگور —–> 2 تا 3 قاشق
آب لیمو ترش تازه —–> به مقدار دلخواه 
نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه —–> به مقدار لازم
زیره ی سیاه —–> 1 قاشق چای خوری

برای مطالعه بیشتر درباره گندم بخوانید.

طرز تهیه
نخود و گندم را که از شب قبل خیس کرده ایم روی حرارت مناسب می گذاریم تا بجوشد. پس از یک جوش خوردن، حرارت را کم کرده، پیاز خلال شده را به آن اضافه می کنیم و می گذاریم با حرارت ملایم بپزد.

گوجه فرنگی ها را پوست کنده، رنده می کنیم و آن ها را به همراه نمک، ادویه جات و روغن به نخود اضافه می کنیم و اجازه می دهیم غذا بپزد و جا بیفتد، آن گاه آن را در یک ظرف مناسب می ریزیم، مقداری آب لیمو ترش تازه و زیره ی سیاه آسیاب شده به آن می افزاییم. 
توجه: این غذا را می توان به صورت پوره و به همراه سبزیجات بخارپز میل نمود. در این حالت، این غذا بسیار راحت تر هضم می شود.

برگرفته از کتاب های هنر آشپزی و ارمغان تندرستی.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.