نقد و بررسی
قطره ایرالوکس آثار فارماکولوژی و مکانیسم اثر:
گلیکوزیدهای آنتراکینون و تانن و اسیدسالیسیک موجود در این فرآورده با پروتئین های موجود در مخاط و سلول های اپی تلیال غشاهای مخاطی واکنش می دهد. در نتیجه مخاط به طور محکم تری به هم چسبیده و نفوذ پذیری سلول ها کم می شود. این فرآیند به عنوان قابض شدن (Astringency) معروف است و موجب محافظت لایه بیرونی مخاط لثه ها در مقابل میکروب ها و مواد شیمیائی محرک می شود. همچنین ترشحات غشاء مخاطی دهان را کاهش می دهد.
ایرالوکس مانع رشد باکتری های استافیلوکوک طلائی، استرپتوکوک، نیسریا، پروتئوس و کاندیدا البیکانس می شود. تانن های موجود در ژل و محلول ایرالوکس خونریزی لثه ها را بند می آورد. این اثر در نتیجه انقباض عروق موضعی می باشد. افزون بر این اثرات ضد میکروبی و ضد قارچی تانن موجود در فرآورده موجب جلوگیری از عفونت های میکروبی و قارچی در نسج آسیب دیده لثه می گردد.
در مطالعات علمی خاصیت ضد ویروسی عصاره ریوند به ویژه بر روی هرپس ویروس ها اثبات شده است.
ایرالوکس بنا به دلایل فوق روی آفت دهان به خوبی موثر است. در مطالعه دو سوکور بالینی انجام شده اثربخشی فراورده ایرالوکس بر روی عود مجدد آفت بررسی و اثبات شده است. در این مطالعات همچنین نشان داده شده است که ایرالوکس درمان مناسبی جهت کاهش درد و بهبود زخم آفت بوده و فاقد عوارض جانبی می باشد.
0دیدگاه