خوراک کال جوش مخصوص

دکتر پگاه فلاح کهن
19 مهر, 1403
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه

کله‌جوش (کال جوش) غذای سنتی ما ایرانی هاست که به نام های کشک کله جوش و اشکنه کل جوش نیز شناخته می شود. این غذا بیشتر در استان خراسان و اصفهان و یزد رایج بوده است. این غذا بسیار پر خاصیت، خوشمزه و اشتها آور است و همچنین برای از بین بردن پوکی استخوان مفید می باشد. کشک یک غذای مقوی و حاوی کلسیم، چربی، نمک، پروتئین و ویتامین B3 است. کشک می تواند در کاهش وزن و آب شدن چربی های بدن بسیار موثر باشد و همچنین جایگزین مناسبی برای شیر و ماست است. 

مواد لازم (برای 5 – 6 نفر) 
کشک محلی —–> 250 گرم
مغز گردو —–> 100 گرم 
مغز پسته —–> 50 گرم 
پیاز متوسط —–> 1 عدد 
سیر متوسط —–> 1 حبه
نعناع یا پونه ی خشک —–> 1 قاشق غذاخوری 
روغن زیتون —–> 6 تا 7 قاشق غذاخوری 

طرز تهیه 
کشک را در 4 لیوان آب خیس کرده و بگذارید تا کاملا نرم شود، سپس آن را به همراه سیر، پیاز خرد شده، مغز گردو و مغز پسته و پونه یا نعناع در مخلوط کن بریزید و کاملا مخلوط کنید تا به صورت یکنواخت در آید، سپس آن را در ظرف مناسبی ریخته، روی حرارت بگذارید و پس از یک جوش خوردن، آن را برداشته، روغن زیتون را به آن بیفزایید؛ اکنون غذا آماده است. 
توجه: پس از خوردن این غذا چند عدد خرما هم میل نمایید.

برای مطالعه بیشتر درباره گردو بخوایند.

نکات لازم در مورد ساییدن کشک
بهتر است از کشک های محلی و مطمئن استفاده شود. ابتدا کشک را بشویید، خرد کرده و خیس کنید تا کاملا نرم شود، سپس با همان آب در مخلوط کن بریزید و آن را مخلوط کنید و بعد به مدت 20 دقیقه آن را بجوشانید. بعد از سرد شدن، آن را در مخلوط کن ریخته و یک حبه سیر و یک قاشق غذاخوری سر صاف، پونه ی کوهی یا نعناع خشک به آن اضافه کنید و به مدت یک دقیقه، آن را خوب مخلوط و بعد از آن استفاده کنید.

برگرفته از کتاب های هنر آشپزی و ارمغان تندرستی.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.