سس ارده

دکتر پگاه فلاح کهن
19 مهر, 1403
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه

امروزه چاشنی های بسیار زیادی تولید می شود که به مواد غذایی و وعده های روزانه ی ما رنگ و بوی دیگری می دهد. سس ها از مواد غذایی پر طرفدار و خوشمزه اما پر کالری است. این نوع چاشنی برای افزودن طعمی دلچسب تر و ظاهری زیباتر به غذاها مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از سس ها آماده هستند و برخی دیگر را می توان به روش های خانگی تهیه نمود که در اینجا سس ارده را به روشی سالمتر برای شما آورده ایم. 

مواد لازم 
ارده —–> 5 تا 6 قاشق غذاخوری 
نخود پخته —–> 6 تا 7 قاشق غذاخوری 
سیر —–> 1 حبه 
آب لیمو ترش تازه —–> نصف لیوان
نمک —–> 1 قاشق چای خوری 
فلفل قرمز —–> نصف قاشق چای خوری 
سرکه ی سیب —–> 5 تا 6 قاشق غذاخوری 
روغن مایع —–> 1 لیوان 
کتیرای گل آسیاب شده —–> 1 قاشق چای خوری 

برای مطالعه بیشتر درباره نخود و خواصش بخوانید.

طرز تهیه
نخود را که از شب قبل خیس کرده ایم ، می پزیم ؛ زمانی که پس از پختن، آب آن کاملا کشیده و سرد شد، آن را به همراه ارده، آب لیمو ترش تازه، سیر، نمک، فلفل قرمز و روغن مایع در مخلوط کن کاملا مخلوط کرده به غلظت دلخواه می رسانیم. برای بهتر شدن و غلیظ تر شدن سس، آن را به مرور مخلوط می کنیم؛ یعنی چند بار مخلوط کن را روشن و خاموش کرده، چند دقیقه صبر می کنیم تا مواد سس کاملا مخلوط شود. باید دقت کرد که سس بیش از حد رقیق نشود. در صورت رقیق شدن سس، کمی نخود پخته و در صورت غلیظ شدن، مقداری روغن مایع و آب لیمو ترش به آن اضافه می کنیم تا به صورت دلخواه، در آید.

توجه: این سس را می توان به همراه فلافل، کتلت، سبزیجات خام و سبزیجات بخارپز مانند ساقه ی کرفس، گل کلم، کلم بروکلی و هویج میل کرد.

برگرفته از کتاب های هنر آشپزی و ارمغان تندرستی.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.